Annons:


REALTID.SE AVSLÖJAR:

2010-08-09 | 11:17

Wilson spelar skrotkung

Gör huvudroll i ny långfilm om svensk slottsherre och skrothandlare.
Andreas Wilson, känd från Guillou-filmen "Ondskan", spelar huvudrollen i en ny svensk långfilm om 38-årige skrot- och fastighetsentreprenören Anders Sydborg (f.d. Svärdvik).

Det säger Sydborg till Realtid.se. Hittills har en trailer och en pilotversion av filmen spelats in. Trailern visar polisens stormning av det slott, Ållonö, som Sydborg köpte 2008 och idag bebor med fru och nyfödd dotter.

- Jag talade med en företagare som efter att ha läst min bok sade att det var det bästa han läst, och om han gillar piloten kommer han att finansiera långfilmen, säger Sydborg, som inte vill uppge vilken företagaren är.

Andreas Wilson har medverkat i både trailer och pilotversionen, och för det fått betalt enligt framförhandlat arvode, enligt Anders Sydborg. Det är Sydborgs bok "King of the Castle - i sanningens tjänst" som ligger till grund för filmen.

Boken gavs ut på eget förlag i våras och är en sorts dokumentär pikareskroman. Den beskriver Sydborgs liv som skrothandlare i Östergötland och Småland, hans talrika erotiska eskapader (krönt av en erotisk film som hans kompis spelade in med honom och två prostituerade i Rio och sedan visade i samtliga TV-apparater i en hifi-affär), samt hans många duster med myndigheter och namngivna meningsmotståndare. En av hans före detta flickvänner övergav honom efter att ha blivit inrullad i en matta intill vilken satte sig och fikade.

Rollen som Sydborgs hustru Sanna Sydborg kommer enligt Sydborg att spelas av norska Ewa da Cruz.

Anders Sydborg säger att han själv kommer att hålla i de viktigaste delarna av filmproduktionen.

- 80 procent av människorna som varit med har inte skött sig; man missar alldeles för mycket smådetaljer.

Måste du inte ge dem lite konstnärlig frihet?
- Det är ju det jag gjort, och det vart inget bra. Men det gör inget i piloten och trailern, de visar bara på ett ungefär hur det kommer bli när det är klart.

Den person Sydborg nämner som regissör - en person som enligt filmdatabasen IMDB medverkat som assisterande regissör på några filmen, men inte regisserat några egna - vill när han blir uppringd slippa nämnas vid namn.

Han bekräftar dock att Andreas Wilson spelat huvudrollen i trailer och pilot, men säger att produktion av själva långfilmen ligger "långt fram".

Realtid.se söker Andreas Wilson.

Annons: